Hat sérültet már ki is engedtek a miskolci kórházból a buszbaleset után

Megosztás

Összesen 13 sérültet vettek fel a megyeszékhelyi intézménybe, közülük hatra vár vagy várt műtét.

Szerdáig tizenhárom főt szállítottak Miskolcra, a megyei központi kórházba a hétfői szlovákiai buszbaleset sérültjei közül, és további betegek átszállítása várható a következő napokban – erről Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, amelyről a Minap.hu tudósított.

“A sérültek közül hatan ambuláns ellátást igényeltek, hét pácienst kellett fölvenni, egyiküket csak megfigyelésre, hatot pedig többnyire végtagsérülésekkel, ők műtéti ellátást igényelnek, vagy igényeltek. Hármuk esetében már megtörtént a műtét, a többieket pedig jelenleg az operációra készítik elő. A beavatkozás a mai vagy a holnapi napon történhet meg.”

Révész János kiemelte, a kórház folyamatosan tartja a kapcsolatot a szlovákiai intézmények munkatársaival. „A szlovák kollégák jelezték, újabb sérültek állapotát sikerült stabilizálni, akik szállíthatóvá váltak. Fogadásukra intézményünk felkészült, 140 ággyal, gyakorlatilag korlátlan műtőkapacitással rendelkezünk, rendelkezésre áll húszágyas intenzívosztályunk, minden sérültet el tudunk látni” – tette hozzá.

Mint arról mi is írtunk, hétfőn egy magyar autóbusz ütközött kamionnal a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél. A buszon miskolci, egészen pontosan martinkertvárosi és budapesti idősek utaztak összesen 59-en, közülük egy ember életét vesztette 21-en súlyosan, 37-en könnyebben megsérültek.

Forrás és további részletek: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek